Opis produktu
Due Buoi (Dwa Woły) to rodzinna firma założona w 1884 roku we Włoszech od czterech pokoleń produkująca noże i narzędzia dla rolnictwa. DueBuoi opracowała własną, pilnie przechowywaną metodę obróbki metalu extra duro, dzięki której ostrza produkowanych noży i sekatorów zachowują wyjątkową trwałość. Firma z Maniago (miasta sztućców) znana jest w Italii z produkcji noży kuchennych, szkółkarskich i survivalowych, sekatorów i siekier.
Niebanalny i zgrabny nóż do pączkowania Due Buoi 213C z separatorem kory. Trzonek z rogu wołowego będzie trwał niezmiennie.
Kompaktowy rozmiar najlepiej nadaje się do pączkujących róż i krzewów. Stal szlachetna, nóż ostry jak brzytwa - do 250 cięć bez ostrzenia.
Dane techniczne:
Rękojeść z rogu bawolego.
Wkładka z litego mosiądzu.
Ostrze ze stali węglowej poddanej obróbce cieplnej (nie nierdzewnej) sfazowane z jednej strony.
Narzędzie dla praworęcznych.
Długość ostrza: 3 cm (1,18 cala)
Rozmiar całkowity: 14 cm (5,52 cala)