Opis produktu

Specjalna obróbka cieplna extra duro gwarantuje doskonałą trwałość i precyzję cięcia.
- Dzięki podwójnemu ostrzu gwarantuje precyzyjne i czyste cięcie unikając uszkodzenia na korze i młodych pędach.
- Ostrza wykonane z wysokiej jakości stali węglowej o twardości równej HRC 58/59.
- Uchwyt jest odpowiedni zarówno dla osób leworęcznych, jak i praworęcznych.
- Krawędzie ostrza charakteryzują się specjalnym płaskim frezem przeznaczonym do precyzyjnych i ciasnych cięć.
- Idealny do przycinania drzew owocowych: jabłoni, gruszy, moreli a także winorośli.
- Specjalna obróbka cieplna „EXTRA DURO” gwarantuje doskonałą trwałość i wydajności cięcia.
- Całkowity rozmiar: 20 cm (7,88 cala)
Własciwości sekatora Due Buoi 132/20
Ostrze: Stal C60 – Twardość: HRC 58/59
Nakrętka: Stal hartowana C45
Malowanie: Żywica epoksydowa w kolorze pomarańczowym
Rękojeść: Stal kuta pokryta gumą
Waga: 310 gr (10,85 uncji)
Due Buoi (Dwa Woły) to rodzinna firma założona w 1884 roku we Włoszech od czterech pokoleń produkująca noże i narzędzia dla rolnictwa. DueBuoi opracowała własną, pilnie przechowywaną metodę obróbki metalu extra duro (niezwykle trwały), dzięki której ostrza produkowanych noży i sekatorów zachowują wyjątkową trwałość.
Firma z Maniago (miasta sztućców) znana jest w Italii z produkcji noży kuchennych, i szkółkarskich oraz sekatorów i siekier.
Sprawdź więcej naszych sekatorów na – sekatory i akcesoria.
